Menu
Menu
20181225_162210-678x470

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού.

Με δικό μου παντεσπάνι κακάο ελαφρά σιροπιασμένο.

Η κρέμα είναι με πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα.

Φτιάξτε την θα σας αρέσει και ειδικά στα παιδιά.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΒΛΟΒΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

 

Υλικά

Για το παντεσπάνι
6 αυγά ολόκληρα
1 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
3 κουταλιές σούπας γεμάτες κακάο
1 μπέικιν πάουντερ 20γρ

Για το σιρόπι
3/4 ποτηριού νερό
3/4 ποτηριού ζάχαρη
λίγο κονιάκ ή λικέρ
10 σταγόνες περίπου χυμό λεμονιού

Για την κρέμα
250ρ ζωική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
250ρ φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
200γρ πραλίνα φουντουκιού λίγο χτυπημένη

Για την διακόσμηση
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη με
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε αρκετή ώρα τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα Προσθέτουμε την βανίλια και το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά. Έτσι και το αλεύρι.

Χτυπάμε αρκετή ώρα τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα Προσθέτουμε την βανίλια και το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά. Έτσι και το αλεύρι.

Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά, το τρυπάμε να δούμε αν έχει ψηθεί. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε στα 3.

Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά, το τρυπάμε να δούμε αν έχει ψηθεί. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε στα 3.

Βράζουμε το σιροπάκι μας για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε το σιροπάκι μας για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε. Ανακατεύουμε απαλά και την μερέντα μας μέσα.

Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε. Ανακατεύουμε απαλά και την μερέντα μας μέσα.

Σιροπιάζουμε ελαφρά τον πάτο από το παντεσπάνι και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας μας. Το ίδιο κάνουμε και με την δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε και το επάνω κομμάτι, το σιροπάκι το έχουμε μοιράσει καλά παντού.

Σιροπιάζουμε ελαφρά τον πάτο από το παντεσπάνι και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας μας. Το ίδιο κάνουμε και με την δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε και το επάνω κομμάτι, το σιροπάκι το έχουμε μοιράσει καλά παντού.

Στρώνουμε την κρέμα μας καλά. Λιώνουμε την σοκολάτα με το εβαπορέ και κάνουμε γραμμές από επάνω με ένα κουτάλι.

Στρώνουμε την κρέμα μας καλά. Λιώνουμε την σοκολάτα με το εβαπορέ και κάνουμε γραμμές από επάνω με ένα κουτάλι.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.