Menu
30441627_1990005524362313_3038737620172537856_n-678x470

Γκιουζλεμέδες, Πίτα στο τηγάνι από τον Έβρο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Γκιουζλεμέδες,

Πίτα στο τηγάνι γεμιστή με τυρί και αυγό. Παραδοσιακή πολύ νόστιμη πίτα.

Την έφτιαχνε η μαμά μου στα Πετρωτά Έβρου το χωριό μας.

Υλικά

Υλικά για την ζύμη
1 ποτήρι χλιαρό νερό,
1 κουταλάκι αλάτι,
2 κουταλιές ξύδι
750γρ αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις

Υλικά για την γέμιση
500γρ τυρί φέτα
2 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, κόβουμε σε ίσα κομμάτια, πλάθουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ μεγάλο να γίνει ένας φάκελος.

Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, κόβουμε σε ίσα κομμάτια, πλάθουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ μεγάλο να γίνει ένας φάκελος.

Γεμίζουμε κάθε φύλλο με την γέμιση μας.

Γεμίζουμε κάθε φύλλο με την γέμιση μας.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας με λίγο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας με λίγο ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε και από τις πλευρές να ροδίσουν καλά.

Τηγανίζουμε και από τις πλευρές να ροδίσουν καλά.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner Irini Patiloudi

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.