Menu
Menu
24130109_1833548820007985_3668835254803011509_o-678x470

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κολοκύθα κίτρινη και τυρί

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κίτρινη κολοκύθα και τυρί φέτα,

υπέροχη με δικό μας σπιτικό φύλλο.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Υλικά για την ζύμη
1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ξύδι
αλεύρι από 800γρ έως 1 κιλό περίπου για όλες τις χρήσεις

Υλικά για την γέμιση
1 κολοκύθα κίτρινη περίπου 2 κιλών κομμένη στην μέση και ψημμένη
2 αυγά
λίγο αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
300γρ τυρί φέτα τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει.

Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν 15 λεπτά, τα ανοίγουμε σε φύλλα μικρά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα 6 και 6, τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε τα 6 για κάτω μαζί και τα 6 για επάνω μαζί.

Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν 15 λεπτά, τα ανοίγουμε σε φύλλα μικρά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα 6 και 6, τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε τα 6 για κάτω μαζί και τα 6 για επάνω μαζί.

Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα μας καθαρίζουμε από μέσα, δεν αφαιρούμε την φλούδα.

Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα μας καθαρίζουμε από μέσα, δεν αφαιρούμε την φλούδα.

Την ψήνουμε 40 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς και ξύνουμε μόλις κρυώσει λίγο με ένα κουτάλι να βγει όλη η ψίχα.

Την ψήνουμε 40 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς και ξύνουμε μόλις κρυώσει λίγο με ένα κουτάλι να βγει όλη η ψίχα.

Ανακατεύουμε την ψίχα με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Ανακατεύουμε την ψίχα με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Ανοίγουμε τα 6 πρώτα φύλλα μας μαζί και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί φούρνου ή μεγάλο στρόγγυλο. Απλώνουμε όλη την γέμιση.

Ανοίγουμε τα 6 πρώτα φύλλα μας μαζί και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί φούρνου ή μεγάλο στρόγγυλο. Απλώνουμε όλη την γέμιση.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα που ανοίξαμε σε ένα, χαράζουμε ελαφρά με ένα μυτερό μαχαίρι και λαδώνουμε το φύλλο από πάνω.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα που ανοίξαμε σε ένα, χαράζουμε ελαφρά με ένα μυτερό μαχαίρι και λαδώνουμε το φύλλο από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 με 55 λεπτά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 με 55 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.