Menu
Menu
21765032_1959994724268222_1304820737988104495_n(1)

Κουλουράκια βανίλια – κακάο νηστίσιμα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κουλουράκια βανίλια – κακάο νηστίσιμα

της φίλης Soula Voulgari, μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1,5 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι ρακή ή κονιάκ ή κάποιο λικέρ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
Περίπου 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουταλιά κακάο άγλυκο
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε τα πορτοκάλια που θα χρησιμοποιήσουμε και παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό τους. Ανακατεύουμε (με το χέρι) σε μπολ τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο να γίνουν σαν κρέμα (ας μη λιώσει η ζάχαρη). Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα (πάνω από το μπολ ανάμειξης γιατί φουσκώνει η σόδα). Προσθέτουμε το ξύσμα. Βάζουμε σε μια κούπα αλεύρι το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπα αλεύρι μία μια κούπα ώστε να μην γίνει σκληρή η ζύμη. Δεν πρέπει να κολλά στα χέρια αλλά να είναι μαλακή και εύπλαστη. Μπορεί να μην πάρει ολόκληρη την 5η κούπα

Πλένουμε τα πορτοκάλια που θα χρησιμοποιήσουμε και παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό τους. Ανακατεύουμε (με το χέρι) σε μπολ τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο να γίνουν σαν κρέμα (ας μη λιώσει η ζάχαρη). Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα (πάνω από το μπολ ανάμειξης γιατί φουσκώνει η σόδα). Προσθέτουμε το ξύσμα. Βάζουμε σε μια κούπα αλεύρι το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπα αλεύρι μία μια κούπα ώστε να μην γίνει σκληρή η ζύμη. Δεν πρέπει να κολλά στα χέρια αλλά να είναι μαλακή και εύπλαστη. Μπορεί να μην πάρει ολόκληρη την 5η κούπα

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη , περίπου ίσα. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν. Αφήνουμε τη ζύμη (και την άσπρη και την καφέ) να ξεκουραστούν για μισή ως μια ώρα. Θα είναι και λίγο πιο συμπαγής τώρα (γι αυτό δεν πρέπει να μας ξεγελάσει το αλεύρι).

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη , περίπου ίσα. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν. Αφήνουμε τη ζύμη (και την άσπρη και την καφέ) να ξεκουραστούν για μισή ως μια ώρα. Θα είναι και λίγο πιο συμπαγής τώρα (γι αυτό δεν πρέπει να μας ξεγελάσει το αλεύρι).

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.