Menu
Menu
Καταγραφήηηη (1)

Κουραμπιέδες αμυγδάλου Ειρήνης με φρέσκο βούτυρο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κουραμπιέδες αμυγδάλου Ειρήνης με φρέσκο βούτυρο.

Αρωματικοί, αφράτοι και λαχταριστοί!

Βγαίνουν 60 κομμάτια.

Καλό χτύπημα το βούτυρο με την άχνη, καλής ποιότητας βούτυρο και φρέσκο ψημένο ολόκληρο αμύγδαλο.

Διαβάστε ΕΔΩ και όλα τα μυστικά μου για να σας πετύχουν τέλεια!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΝΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

250γρ βούτυρο πρόβειο η κατσικίσιο μαλακό ή αγελαδινό απλό
250γρ βούτυρο αγελαδινό (τύπου κερκύρας), μαλακό
3/4 μεγάλου ποτηριού ζάχαρη άχνη, 160γρ
4 βανίλιες καψουλάκια
3 με 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 700 με 800γρ
1 ποτήρι αμύγδαλα με φλούδα ωμά 250γρ,
τα οποία τα έχουμε ψήσει πιο πριν να έχουν κρυώσει σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 8 λεπτά!

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

'Εχουμε ψήσει τα ωμά αμύγδαλα μας από την προηγούμενη μέρα στους 200 βαθμούς αέρα για 8 λεπτά μόνο! Χτυπάμε πάρα πολύ καλά την άχνη, βανίλιες και βούτυρα (να είναι πολύ μαλακά) να αφρατέψουν, να γίνει σαν κρέμα και να ασπρίσει,

'Εχουμε ψήσει τα ωμά αμύγδαλα μας από την προηγούμενη μέρα στους 200 βαθμούς αέρα για 8 λεπτά μόνο! Χτυπάμε πάρα πολύ καλά την άχνη, βανίλιες και βούτυρα (να είναι πολύ μαλακά) να αφρατέψουν, να γίνει σαν κρέμα και να ασπρίσει,

προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι απαλά και μετά βάζουμε και τα αμύγδαλα ολόκληρα η αν θέλουμε ελαφρώς σπασμένα και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακιά αλλά να μην κολλάει.

προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι απαλά και μετά βάζουμε και τα αμύγδαλα ολόκληρα η αν θέλουμε ελαφρώς σπασμένα και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακιά αλλά να μην κολλάει.

Πλάθουμε σε μακρόστενο φεγγαράκι ή στρόγγυλο σχήμα. Αραδιάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.

Πλάθουμε σε μακρόστενο φεγγαράκι ή στρόγγυλο σχήμα. Αραδιάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 20 με 25 λεπτά. Να πάρουν ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 20 με 25 λεπτά. Να πάρουν ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα.

Μόλις κρυώσουν τα περνάμε μέσα σε ζάχαρη άχνη και τα πασπαλίζουμε και από πάνω με την άχνη.

Μόλις κρυώσουν τα περνάμε μέσα σε ζάχαρη άχνη και τα πασπαλίζουμε και από πάνω με την άχνη.

Τα σκεπάζομαι με σελοφάν ή τα αφήνουμε σε τενεκεδένιο κουτί ή τάπερ με καπάκι.

Τα σκεπάζομαι με σελοφάν ή τα αφήνουμε σε τενεκεδένιο κουτί ή τάπερ με καπάκι.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.