Menu
Menu
20190302_151010-678x470

Λαχανίδα σαλάτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λαχανίδα σαλάτα. Με μπόλικο λεμόνι και λίγο αλάτι και λάδι , μία πολύ ωραία και χορταστική σαλάτα…

Εγώ κάνω τους λαχανοντολμάδες μου με λαχανίδες μεγάλες. Έχουν πιο έντονη γεύση λάχανου και είναι λίγο πιο χοντρά τα φύλλα τους και πιο σταθερά στο τύλιγμα και δεν διαλύονται στο βράσιμο.

Λαχανίδα
Μία από τις καλύτερες φυτικές πηγές ασβεστίου, είναι η λαχανίδα. Δύο φλιτζάνια ωμής λαχανίδας, περιέχουν 201 mg ασβεστίου, το οποίο είναι ακόμα πιο βιοδιαθέσιμο από το ασβέστιο στο γάλα.

Αν κόψετε τη λαχανίδα όσο τα φύλλα της είναι τρυφερά, γίνεται υπέροχη σαλάτα, ενώ αν την αφήσετε να μεγαλώσει, είναι ιδανική για ντολμάδες, για τις χειμωνιάτικες κρεατόσουπες και για φρικασέ με αυγολέμονο.

Υλικά

Λαχανίδα
αλάτι
λίγο πιπέρι
λάδι
λεμόνι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Διαλέγουμε μία ωραία πράσινη λαχανίδα.

Διαλέγουμε μία ωραία πράσινη λαχανίδα.

Ξεχωρίζουμε όσα φύλλα μπορούμε και την υπόλοιπη λαχανίδα την κόβουμε στα 4 και την πλένουμε πολύ καλά.

Ξεχωρίζουμε όσα φύλλα μπορούμε και την υπόλοιπη λαχανίδα την κόβουμε στα 4 και την πλένουμε πολύ καλά.

Βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε την λαχανίδα να βράσει για 10 λεπτά μόνο. Βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι, λάδι και λίγο πιπέρι και έτοιμη η σαλάτα μας!

Βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε την λαχανίδα να βράσει για 10 λεπτά μόνο. Βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι, λάδι και λίγο πιπέρι και έτοιμη η σαλάτα μας!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.