Λαχανίδα σαλάτα.
Με μπόλικο λεμόνι και λίγο αλάτι και λάδι , μία πολύ ωραία και χορταστική σαλάτα…
Εγώ κάνω τους λαχανοντολμάδες μου με λαχανίδες μεγάλες. Έχουν πιο έντονη γεύση λάχανου και είναι λίγο πιο χοντρά τα φύλλα τους και πιο σταθερά στο τύλιγμα και δεν διαλύονται στο βράσιμο.
Λαχανίδα
Μία από τις καλύτερες φυτικές πηγές ασβεστίου, είναι η λαχανίδα. Δύο φλιτζάνια ωμής λαχανίδας, περιέχουν 201 mg ασβεστίου, το οποίο είναι ακόμα πιο βιοδιαθέσιμο από το ασβέστιο στο γάλα.
Αν κόψετε τη λαχανίδα όσο τα φύλλα της είναι τρυφερά, γίνεται υπέροχη σαλάτα, ενώ αν την αφήσετε να μεγαλώσει, είναι ιδανική για ντολμάδες, για τις χειμωνιάτικες κρεατόσουπες και για φρικασέ με αυγολέμονο.