Menu
Menu
25440304_1857279320968268_9050145360192550372_o-678x470 (1)

Λαχανοντολμάδες Γιορτινοί στην Γάστρα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λαχανοντολμάδες Γιορτινοί στην Γάστρα!

Με σάλτσα ντομάτα και μπέικον ψημένοι στην γάστρα.

Χρησιμοποιώ λαχανίδα για το τύλιγμα γιατί ξεχωρίζουν πιο εύκολα τα φύλλα από το λάχανο και έχουν πιο έντονη γεύση.

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό με μπόλικες θερμίδες που το φτιάχνω τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 μεγάλες λαχανίδες

Για την γέμιση
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
500γρ κιμά χοιρινό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι κόκκινο καπνιστό
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ασπράδι αυγού
100γρ ρυζι καρολίνα, 1/2 φλυτζάνι
3 κουταλιές σούπας νερό

15 με 20 φέτες μπέικον

1 κουτί σάλτσα ντομάτα
2 κουταλάκια πελτέ
νερό από το ζεμάτισμα να σκεπαστούν οι λαχανοντολμάδες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χωρίζουμε τα φύλλα από τις λαχανίδες, τις πλένουμε και τις ζεματάμε για 2 λεπτά και βάζουμε σε σουρωτήρι. Δεν πετάμε το νερό , θα σκεπάσουμε μετά τους ντολμάδες. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά μας με όλα τα αναγραφόμενα πρώτα υλικά.

Χωρίζουμε τα φύλλα από τις λαχανίδες, τις πλένουμε και τις ζεματάμε για 2 λεπτά και βάζουμε σε σουρωτήρι. Δεν πετάμε το νερό , θα σκεπάσουμε μετά τους ντολμάδες. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά μας με όλα τα αναγραφόμενα πρώτα υλικά.

Έχουμε κρατήσει και τα σπασμένα και κομμένα φύλλα και στρώνουμε λίγα κάτω, τυλίγουμε τους ντολμάδες μας με ένα ικανοποιητικό μέγεθος κιμά. Τα βάζουμε στην σειρά σφιχτά στην γάστρα μας, την μεγαλύτερη που έχουμε.

Έχουμε κρατήσει και τα σπασμένα και κομμένα φύλλα και στρώνουμε λίγα κάτω, τυλίγουμε τους ντολμάδες μας με ένα ικανοποιητικό μέγεθος κιμά. Τα βάζουμε στην σειρά σφιχτά στην γάστρα μας, την μεγαλύτερη που έχουμε.

Τοποθετούμε σε σειρά το μπέικον.

Τοποθετούμε σε σειρά το μπέικον.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουν περισσέψει και ρίχνουμε την σάλτσα, τον πελτέ και σκεπάζουμε με το νερό που ζεματίστηκαν οι λαχανίδες. Αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουν περισσέψει και ρίχνουμε την σάλτσα, τον πελτέ και σκεπάζουμε με το νερό που ζεματίστηκαν οι λαχανίδες. Αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στον φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα και στους 200 μετά τον υπόλοιπο χρόνο.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στον φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα και στους 200 μετά τον υπόλοιπο χρόνο.

Μπορούμε να τους κάνουμε και σκέτους χωρίς μπέικον σε ταψί. Αν περισσέψει κιμάς τον πλάθουμε σκέτο. Ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να ψηθούν.

Μπορούμε να τους κάνουμε και σκέτους χωρίς μπέικον σε ταψί. Αν περισσέψει κιμάς τον πλάθουμε σκέτο. Ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να ψηθούν.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.