Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

Καταγραφή888-678x470

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα Καισαρείας της Дора Дораки Дора

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Παστουρμαδόπιτα ή πίτα Καισαρείας της φίλης Дора Дораки Дора.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες..., Ευχαριστούμε!

Η φίλη μας τονίζει ότι είναι μία πίτα αρκετά εύκολη και με μόλις 5-6 υλικά. Πολίτικη συνταγή φερμένη στην Ελλάδα από τους Πόντιους.

Συνταγή που στην Β.Ελλαδα την κάνουμε αρκετά συχνά, είναι λίγο ιδιαίτερη βέβαια.

Υλικά

15-20 φέτες παστουρμά
400γρ τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι
3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες κομματάκια και στραγγισμένες ή δύο κονσέρβες κονκασέ αλλά χωρίς το ζουμί τους
2 φύλλα σφολιάτας

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Λαδώνουμε το ταψί μας 28εκ και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το οποίο έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορούμε να το διαχειριστούμε εύκολα. Αλείφουμε την σφολιάτα με λίγο από το ζουμάκι της ντομάτας . Ρίχνουμε πρώτα την μισή ποσότητα από το τριμμένο κασέρι, από πάνω ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένες της φέτες παστουρμά και στο τέλος τις υπόλοιπες ντομάτες και το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.

Λαδώνουμε το ταψί μας 28εκ και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το οποίο έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορούμε να το διαχειριστούμε εύκολα. Αλείφουμε την σφολιάτα με λίγο από το ζουμάκι της ντομάτας . Ρίχνουμε πρώτα την μισή ποσότητα από το τριμμένο κασέρι, από πάνω ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένες της φέτες παστουρμά και στο τέλος τις υπόλοιπες ντομάτες και το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.

Κόβουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας λίγο μικρότερο από το μέγεθος του ταψιού ούτως ώστε το φύλλο που υπάρχει ήδη γύρω γύρω να το γυρίσουμε και να το κολλήσουμε από πάνω. Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων με τα δάχτυλα μας και χαράζουμε έτσι ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί της γέμισης. Αλείφουμε από πάνω με λίγο ζουμάκι από τις ντομάτες αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.

Κόβουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας λίγο μικρότερο από το μέγεθος του ταψιού ούτως ώστε το φύλλο που υπάρχει ήδη γύρω γύρω να το γυρίσουμε και να το κολλήσουμε από πάνω. Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων με τα δάχτυλα μας και χαράζουμε έτσι ώστε να φεύγουν οι υδρατμοί της γέμισης. Αλείφουμε από πάνω με λίγο ζουμάκι από τις ντομάτες αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.