Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

18010077_1598565136839689_7331039990203920481_n-678x470

Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού από τα πιο νόστιμα για εμένα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Πορτοκάλι,  γλυκό κουταλιού από τα αγαπημένα το πορτοκάλι, θέλει λίγη δουλίτσα αλλά αξίζει τον κόπο.

Θα γίνει υπέροχο με χοντρόφλουδα μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες….

Υλικά

2,5 κιλά πορτοκάλια μεγάλα και ακέρωτα
2 κιλά ζάχαρη
χυμό απο 1 λεμόνι
1 βανίλια,
300ml νερό
3 κουταλιές σούπας γλυκόζη
χυμό από 1 λεμόνι
1 βανίλια στο τέλος

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα πορτοκάλια μας και τα ξύνουμε ελαφρά στον ρεντέ να φύγει η επάνω πορτοκαλί φλούδα. Το ξύσμα το κρατάμε σε σακκουλάκια στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο κέικ, κρέμα ή παγωτό.

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα πορτοκάλια μας και τα ξύνουμε ελαφρά στον ρεντέ να φύγει η επάνω πορτοκαλί φλούδα. Το ξύσμα το κρατάμε σε σακκουλάκια στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο κέικ, κρέμα ή παγωτό.

Τα βράζουμε ολόκληρα σε μεγάλη κατσαρόλα να είναι σκεπασμένα με νερό για 30 λεπτά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι 5 λεπτά και τα βάζουμε μετά σε κρύο νερό 3 φορές για 10 λεπτά.

Τα βράζουμε ολόκληρα σε μεγάλη κατσαρόλα να είναι σκεπασμένα με νερό για 30 λεπτά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι 5 λεπτά και τα βάζουμε μετά σε κρύο νερό 3 φορές για 10 λεπτά.

Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά ένα μισάωρο.

Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά ένα μισάωρο.

Τα κόβουμε στην μέση και μετά σε φέτες όχι πολύ λεπτές αφού έχουμε κόψει τις εσωτερικές ίνες και βάζουμε λίγη ζάχαρη στην κατσαρόλα (θέλουμε 2 κιλά), στρώση, πορτοκάλια, ζάχαρη, γλυκόζη και το νερό. Τα πορτοκάλια μας τώρα έχουν μείνει 2 κιλά μετά το ξύσιμο και καθάρισμα. Καλό είναι να τα ζυγίσουμε να έχουμε ίδια αναλογία φρούτου και ζάχαρης.

Τα κόβουμε στην μέση και μετά σε φέτες όχι πολύ λεπτές αφού έχουμε κόψει τις εσωτερικές ίνες και βάζουμε λίγη ζάχαρη στην κατσαρόλα (θέλουμε 2 κιλά), στρώση, πορτοκάλια, ζάχαρη, γλυκόζη και το νερό. Τα πορτοκάλια μας τώρα έχουν μείνει 2 κιλά μετά το ξύσιμο και καθάρισμα. Καλό είναι να τα ζυγίσουμε να έχουμε ίδια αναλογία φρούτου και ζάχαρης.

Αφήνουμε μια ώρα στην κατσαρόλα και μετά την βάζουμε στην φωτιά και μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Θέλουμε 1 ώρα και ένα τέταρτο να δέσει το σιρόπι περίπου, στύβουμε στο τέλος ένα λεμόνι και προσθέτουμε και μία βανίλια και βράζουμε 5 λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε μια ώρα στην κατσαρόλα και μετά την βάζουμε στην φωτιά και μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Θέλουμε 1 ώρα και ένα τέταρτο να δέσει το σιρόπι περίπου, στύβουμε στο τέλος ένα λεμόνι και προσθέτουμε και μία βανίλια και βράζουμε 5 λεπτά ακόμα.

Δεν ανακατεύουμε καθόλου, κουνάμε που και που την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα πορτοκάλια και ξαφρίζουμε πάλι αν χρειαστεί.

Δεν ανακατεύουμε καθόλου, κουνάμε που και που την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα πορτοκάλια και ξαφρίζουμε πάλι αν χρειαστεί.

Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα. Τα έίχαμε αφήσει στον φούρνο ανάποδα επάνω σε πετσέτα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα. Τα έίχαμε αφήσει στον φούρνο ανάποδα επάνω σε πετσέτα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Έτοιμο, καλή απόλαυση!

Έτοιμο, καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.