Menu
Menu
IMG_20211225_133137_148

Προφιτερόλ με φανταστικές κρέμες σοκολάτα και πατισερί

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Προφιτερόλ με φανταστικές κρέμες σοκολάτα και πατισερί

Πλούσιες κρέμες, σοκολάτας και αυθεντική πατισερί κρέμα Θεσσαλονίκης!

Μας αρέσει το προφιτερόλ χωρίς σουδάκια μέσα και γι αυτό δεν υπάρχει και συνταγή τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σουδάκια από ζαχαροπλαστείο ή ακόμη και από μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Θα τα γεμίσετε με κρέμα πατισερί που θα βρείτε την συνταγή παρακάτω.

Το γλυκό βγαίνει περίπου 2 κιλά.

Αν σας έρχεται πολύ κάνετε την μισή δόση της συνταγής σε όλα τα υλικά.

Εμάς δεν μας φτάνει το μισό πάντως….

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΕΥΚΟΛΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ Η ΠΑΓΩΤΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣ  ΜΟΚΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΌΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για την κρέμα πατισερί
Πρώτη φάση
1 λίτρο γάλα
240γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλάουερ ή νισεστέ
70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
Δεύτερη φάση
100γρ αυγά = 2 τεμάχια
150γρ κρόκοι αυγών = 5 κρόκοι
80γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια

Για την κρέμα σοκολάτα
300γρ γάλα
220γρ κρέμα γάλακτος ολόπαχη
400γρ σοκολάτα κουβερτούρα ή μισή μισή με γάλακτος
140γρ ζάχαρη
75γρ γλυκόζη
110γρ νεσεστέ ή κόρν φλάουερ

Για γαρνίρισμα
200γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη

Σπασμένα φυστίκια αιγίνης
ή όποιο ξηρό καρπό θέλετε σπασμένο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κρέμα Πατισερί Πρώτη φάση. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε ανακατεύοντας, την ζάχαρη, κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε πριν ζεσταθεί πολύ το γάλα το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας μην κολλήσει.

Κρέμα Πατισερί Πρώτη φάση. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε ανακατεύοντας, την ζάχαρη, κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε πριν ζεσταθεί πολύ το γάλα το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας μην κολλήσει.

Δεύτερη φάση. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τους κρόκους και αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα και ανακατεύουμε γρήγορα να βράσει 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά και την χρησιμοποιούμε αμέσως ή την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν για 4 με 5 μέρες.

Δεύτερη φάση. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τους κρόκους και αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα και ανακατεύουμε γρήγορα να βράσει 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά και την χρησιμοποιούμε αμέσως ή την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν για 4 με 5 μέρες.

Για την κρέμα σοκολάτα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και την γλυκόζη , προσθέτουμε και τον νεσεστέ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα αφού κοχλάσει λίγο.. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε γρήγορα την κομματιασμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ομογενοποιηθεί και γίνει μια τέλεια πουτίγκα σοκολάτα.

Για την κρέμα σοκολάτα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και την γλυκόζη , προσθέτουμε και τον νεσεστέ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα αφού κοχλάσει λίγο.. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε γρήγορα την κομματιασμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ομογενοποιηθεί και γίνει μια τέλεια πουτίγκα σοκολάτα.

Βάζουμε την κρέμα σοκολάτα σε μπόλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Αφού κρυώσανε καλά οι κρέμες μας τοποθετούμε στο σκεύος που θέλουμε το προφιτερόλ μας. Πρώτα την κρέμα πατισερί στο τέταρτο του μπολ μας. Αν έχουμε σουδάκια τα γεμίζουμε με πατισερί και τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα σοκολάτα σε μπόλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Αφού κρυώσανε καλά οι κρέμες μας τοποθετούμε στο σκεύος που θέλουμε το προφιτερόλ μας. Πρώτα την κρέμα πατισερί στο τέταρτο του μπολ μας. Αν έχουμε σουδάκια τα γεμίζουμε με πατισερί και τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.

Χτυπάμε την σαντιγί μας να αφρατέψει με την άχνη και βάζουμε σε σακκούλα κορνέ .

Χτυπάμε την σαντιγί μας να αφρατέψει με την άχνη και βάζουμε σε σακκούλα κορνέ .

Γεμίζουμε το μπολ μας με την κρέμα σοκολάτα πάνω από την πατισερί ή και τα σουδάκια και γαρνίρουμε με την σαντιγί μας.

Γεμίζουμε το μπολ μας με την κρέμα σοκολάτα πάνω από την πατισερί ή και τα σουδάκια και γαρνίρουμε με την σαντιγί μας.

Πασπαλίζουμε με το φυστίκι αιγίνης ή ότι άλλο έχουμε.

Πασπαλίζουμε με το φυστίκι αιγίνης ή ότι άλλο έχουμε.

Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.

Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.