Menu
Menu
55646641_2037309293237263_5915186473681813504_n-561x470

Σάμαλι νηστίσιμο της Μαρίας Λάρου

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σάμαλι νηστίσιμο της Μαρίας Λάρου.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Απίστευτη γεύση!

Δεν μπορώ να περιγράψω την μυρωδιά του, μοσχοβολάει μαστίχα και πορτοκάλι παντού μέσα έξω πραγματικά!

Να πω ότι εγώ έβαλα δυο κουταλάκια μαστίχα αντί ένα και 1 κουταλάκι κάρδαμο (κακουλέ),που δεν το γράφει στη συνταγή.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Υλικά ζύμης
1 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
11/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρική
3 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι (1 λίτρο)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα Χίου σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο (κακουλέ)

Υλικά σιροπιού
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
11/2 φλυτζάνι νερό
1 λεμόνι τον χυμό του
3 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ,τα ανακατεύουμε καλά,το σκεπάζουμε με μεμβράνη αν έχει καπάκι και το αφήνουμε 4 ώρες ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ,τα ανακατεύουμε καλά,το σκεπάζουμε με μεμβράνη αν έχει καπάκι και το αφήνουμε 4 ώρες ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Μετά από 4 ώρες το βάζουμε σε ταψάκι ή πυρέξ νούμερο 30. Το λαδώνουμε με ένα πινέλο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Μετά από 4 ώρες το βάζουμε σε ταψάκι ή πυρέξ νούμερο 30. Το λαδώνουμε με ένα πινέλο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα στην μέση του φούρνου το ταψί ή πυρέξ,για 40 λεπτά.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα στην μέση του φούρνου το ταψί ή πυρέξ,για 40 λεπτά.

Βάζουμε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την γλυκόζη και βράζουμε ακόμα 2 λεπτά. Σιροπιάζουμε, κρύο το γλυκό , καυτό το σιρόπι.

Βάζουμε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την γλυκόζη και βράζουμε ακόμα 2 λεπτά. Σιροπιάζουμε, κρύο το γλυκό , καυτό το σιρόπι.

Ρίχνουμε πάνω το σιρόπι σιγά σιγά,περιμένουμε λίγο ώστε να το ρουφήξει.Όταν τελειώσει το σιρόπι περιμένουμε 15 λεπτά και μετά το χαράζουμε και το διακοσμούμε. Το φλυτζάνι μου ήταν 330 ml.

Ρίχνουμε πάνω το σιρόπι σιγά σιγά,περιμένουμε λίγο ώστε να το ρουφήξει.Όταν τελειώσει το σιρόπι περιμένουμε 15 λεπτά και μετά το χαράζουμε και το διακοσμούμε. Το φλυτζάνι μου ήταν 330 ml.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.