Σουβλάκια Schaschlik, με κρέας και λαχανικά
Το Σασλίκ ή σάσλυκ, είναι πιάτο σουβλιστών και ψητών κύβων κρέατος δημοφιλές στο Ιράν, την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλτικά κράτη στη Βόρεια Ευρώπη, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία, το Αφγανιστάν, το Ισραήλ, το Ιράκ, την Μογγολία, το Μαρόκο, το Πακιστάν, τη Τουρκία και άλλες περιοχές.
Εγώ το γνωρίζω από την Γερμανία που ζούσα. Το τρώνε πολύ εκεί με σάλτσα φτιαγμένη από το ζουμί που βγάζει το σουβλάκι αυτό.
Το Σασλίκ (που σημαίνει σουβλιστό κρέας) αρχικά κατασκευαζόταν από αρνίσιο κρέας. Σήμερα παράγεται επίσης με χοιρινό ή βοδινό κρέας ανάλογα με τις τοπικές προτιμήσεις και θρησκευτικές εορτές. Τα σουβλάκια ψήνονται είτε μόνο με κρέας, ή με εναλλασσόμενα κομμάτια κρέατος, λίπος και λαχανικά, όπως πιπεριά, κρεμμύδι, μανιτάρια και ντομάτα.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ