Menu
Menu
20200312_112211(1)

Ταχινόπιτα νηστίσιμη με υπέροχη γεύση

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ταχινόπιτα νηστίσιμη με υπέροχη γεύση.

Νηστίσιμη ταχινόπιτα με πολύ ωραία ζύμη μαγιάς. Μπόλικο ταχίνι,  καρύδια (προαιρετικά), ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Ένα υπέροχο και θρεπτικό γλυκό όταν αναζητάμε κάτι γλυκό στην νηστεία και μη.

Δοκιμάστε την!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΑΛΒΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για την ζύμη
800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ νωπή μαγιά ή 18γρ ξηρή
240γρ ζάχαρη
240γρ ταχίνι
400ml νερό χλιαρό

Για την γέμιση
200γρ ταχίνι
200γρ ζάχαρη άχνη
150γρ σπασμένα καρύδια (προαιρετικά)
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι

Βγαίνουν 12 με 14 κομμάτια περίπου

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης . Να γίνει μία εύπλαστη ζύμη σαν του ψωμιού. Την αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης . Να γίνει μία εύπλαστη ζύμη σαν του ψωμιού. Την αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 250γρ ζυμάρι .

Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 250γρ ζυμάρι .

Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Αν δεν θέλουμε καρύδια δεν τα βάζουμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από την γέμιση.

Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Αν δεν θέλουμε καρύδια δεν τα βάζουμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από την γέμιση.

Ανοίγουμε το φύλο αλείφουμε με την γέμιση και κάνουμε ρολό και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε στην μέση και έχουμε 2 ρολά μακρόστενα. Το καθένα το ρολάρουμε σε σαλιγκάρι.

Ανοίγουμε το φύλο αλείφουμε με την γέμιση και κάνουμε ρολό και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε στην μέση και έχουμε 2 ρολά μακρόστενα. Το καθένα το ρολάρουμε σε σαλιγκάρι.

Αραδιάζουμε σε ταψί φούρνου και αφήνουμε να φουσκώσουν 1ώρα περίπου σε ζεστό μέρος.

Αραδιάζουμε σε ταψί φούρνου και αφήνουμε να φουσκώσουν 1ώρα περίπου σε ζεστό μέρος.

Πριν τα φουρνίσουμε βάζουμε από μία κουκίδα από την γέμιση που κρατήσαμε επάνω σε κάθε ρολάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς γι α25 με 30 λεπτά περίπου να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Πριν τα φουρνίσουμε βάζουμε από μία κουκίδα από την γέμιση που κρατήσαμε επάνω σε κάθε ρολάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς γι α25 με 30 λεπτά περίπου να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.