Menu
Menu
Καταγραφήlkooo(1)

Αστεράκια κανέλας με αμυγδαλόσκονη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Αστεράκια κανέλας με αμυγδαλόσκονη

Υπέροχα αστεράκια κανέλας, γερμανικά παραδοσιακά μπισκότα Χριστουγέννων.

Με σκόνη αμυγδάλου και γλάσο ζάχαρης και ασπραδιού.

Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 ατεράκια δλδ ένα ταψί του φούρνου μας.

Εγώ πάντα κάνω διπλή δόση για να τα ευχαριστηθούμε.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΤΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

3 ασπράδια
250γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
400γρ αμύγδαλο ωμό μαύρο αλεσμένο σε σκόνη
λίγο κονιάκ η λικέρ αμαρέτο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά την κοσκινισμένη άχνη και την βανίλια, κρατάμε από αυτοό 4 κουταλιές της σούπας για το γλάσο που θα βάλουμε μετά το ψήσιμο.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά την κοσκινισμένη άχνη και την βανίλια, κρατάμε από αυτοό 4 κουταλιές της σούπας για το γλάσο που θα βάλουμε μετά το ψήσιμο.

Προσθέτουμε σιγά σιγά την σκόνη αμυγδάλου και κάποια στιγμή θα θέλει ζύμωμα με το χέρι να γίνει μία ζύμη που δεν θα κολλάει πολύ. Αν κολλάει θέλουμε λίγο αμυγδαλόσκονη ακο ομα..

Προσθέτουμε σιγά σιγά την σκόνη αμυγδάλου και κάποια στιγμή θα θέλει ζύμωμα με το χέρι να γίνει μία ζύμη που δεν θα κολλάει πολύ. Αν κολλάει θέλουμε λίγο αμυγδαλόσκονη ακο ομα..

Απλώνουμε ζάχαρη άχνη στον πάγκο μας και ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου μισό εκατοστό. Πατάμε με το κουπ πατ αστεράκια και αν κολλάει βουτάμε την φορμίτσα σε νερό που και που.

Απλώνουμε ζάχαρη άχνη στον πάγκο μας και ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου μισό εκατοστό. Πατάμε με το κουπ πατ αστεράκια και αν κολλάει βουτάμε την φορμίτσα σε νερό που και που.

Βάζουμε τα αστεράκια σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε 25 λεπτά στους 130 βαθμούς σε αέρα. Δεν πρέπει ν απάρουν χρώμα ούτε να γίνουν σκληρά.

Βάζουμε τα αστεράκια σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε 25 λεπτά στους 130 βαθμούς σε αέρα. Δεν πρέπει ν απάρουν χρώμα ούτε να γίνουν σκληρά.

Μόλις κρυώσουν τα περνάμε με το γλασο που κρατήσαμε πριν με ένα πινέλο ή σπατουλίτσα.

Μόλις κρυώσουν τα περνάμε με το γλασο που κρατήσαμε πριν με ένα πινέλο ή σπατουλίτσα.

Αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το γλάσο πριν τα αποθηκεύσουμε σε μεταλλικό κουτί.

Αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το γλάσο πριν τα αποθηκεύσουμε σε μεταλλικό κουτί.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.