Menu
Menu
Καταγραφήηγτυ (1)

Κέικ βανίλιας αφράτο με γραμμούλες κακάο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κέικ βανίλιας αφράτο με γραμμούλες κακάο

Υπέροχο κέικ λευκό βανίλιας με στρώσεις κακάο σκόνης.

Ήθελα εδώ και καιρό να το φτιάξω από περιέργεια, περισσότερο για να δω τι εμφάνιση θα έχει η κάθε φέτα κέικ.

Ωραίο, νόστιμο και αφράτο με την κλασσική συνταγή του κέικ.

Του ταιριάζει η λιωμένη σοκολάτα από πάνω ή ζάχαρη άχνη.

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες
λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
1 ποτήρι γάλα ή χυμό πορτοκάλι
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20γρ μπείκιν πάουντερ (1 φακελάκι)
3 κουταλίες σούπας γεμάτες κακάο κοσκινισμένο
από 1 κουταλιά σε κάθε στρώση

Για από πάνω
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε 80γρ γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος (4 κουταλιές σούπας)

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη η βούτυρο με την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες να αφρατέψουν πολύ. Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο θα γίνει πιο αρωματικό το κέικ μας και με πιο ωραία υφή. Συμπληρώνουμε το γάλα, το κονιάκ και το αλεύρι με το μπέικιν και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη η βούτυρο με την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες να αφρατέψουν πολύ. Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο θα γίνει πιο αρωματικό το κέικ μας και με πιο ωραία υφή. Συμπληρώνουμε το γάλα, το κονιάκ και το αλεύρι με το μπέικιν και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Βουτυρώνουμε καλά την φόρμα του κέικ. Την ζύμη την υπολογίζομε να χωριεστεί στα 4, με ο μάτι ή την χωρίζομε σε μπολάκια.

Βουτυρώνουμε καλά την φόρμα του κέικ. Την ζύμη την υπολογίζομε να χωριεστεί στα 4, με ο μάτι ή την χωρίζομε σε μπολάκια.

Απλώνουμε το 1/4 της ζύμης στην φόρμα και κοσκινίζουμε από επάνω την μία κουταλιά κακάο να πάει παντού.

Απλώνουμε το 1/4 της ζύμης στην φόρμα και κοσκινίζουμε από επάνω την μία κουταλιά κακάο να πάει παντού.

Ξανά ζύμη ξανά κακάο.

Ξανά ζύμη ξανά κακάο.

Θέλουμε στην ουσία, 3 στρώσεις ζύμη και κακάο και σκέπασμα από επάνω με την ζύμη που έμεινε. Δεν ανακατεύουμε καθόλου.

Θέλουμε στην ουσία, 3 στρώσεις ζύμη και κακάο και σκέπασμα από επάνω με την ζύμη που έμεινε. Δεν ανακατεύουμε καθόλου.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο σε αέρα 55 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο σε αέρα 55 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Μόλις κρυώσει λίγο το βγάζουμε από την φόρμα και το αλείφουμε με το γλάσο σοκολάτας που έχουμε λιώσει πριν με το εβαπορέ. Είναι και χωρίς σοκολάτα από επάνω πολύ νόστιμο σκέτο ή πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.

Μόλις κρυώσει λίγο το βγάζουμε από την φόρμα και το αλείφουμε με το γλάσο σοκολάτας που έχουμε λιώσει πριν με το εβαπορέ. Είναι και χωρίς σοκολάτα από επάνω πολύ νόστιμο σκέτο ή πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.