Menu
Menu
IMG_20211201_184445_304(1)

Κέικ πολύ νόστιμο με καραμελωμένα μήλα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κέικ πολύ νόστιμο με καραμελωμένα μήλα

Ένα κέικ πολύ αρωματικό με μήλα που βράζουμε σε ζάχαρη για να καραμελώσουν.

Με μπόλικη κανέλα. 

Σκέτη απόλαυση!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΑΜΠΛ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για την ζύμη
170γρ βούτυρο πολύ μαλακό
150γρ ζάχαρη καστανή
4 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1 γιαούρτι αγελαδινό 200γρ
100γρ σταφίδες (μία χούφτα γεμάτη)
100γρ καρύδια ή αμύγδαλα αλεσμένα (προαιρετικά) εγώ δεν έβαλα
500γρ αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
30γρ μπείκιν πάουντερ, ενάμιση φακελάκι

Για την γέμιση
80γρ βούτυρο
150γρ ζάχαρη καστανή
8 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και την ζάχαρη . Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός και έχει λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλα.

Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και την ζάχαρη . Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός και έχει λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλα.

Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και έχουν αυτήν την όψη. Αφήνουμε να κρυώσουν σε άλλο σκεύος.

Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και έχουν αυτήν την όψη. Αφήνουμε να κρυώσουν σε άλλο σκεύος.

Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά να αφρατέψει το βούτυρο, αυγά, ζάχαρη.

Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά να αφρατέψει το βούτυρο, αυγά, ζάχαρη.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη μας.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη μας.

Προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.

Προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.

Ψήνουμε σε αέρα στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά. Κάνουμε την δοκιμή της οδοντογλυφίδας να δούμε αν ψήθηκε.

Ψήνουμε σε αέρα στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά. Κάνουμε την δοκιμή της οδοντογλυφίδας να δούμε αν ψήθηκε.

Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.