Menu
Menu
IMG_20211030_125255

Μηλόπιτα τάρτα με πλούσια κρέμα φανταστική

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Υλικά

Για την βάση
350 γρ.αλεύρι
125 γρ. ζάχαρη
130 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 φακ. μπέικιν πάουντερ 20γρ
1 βανίλια

Για την γέμιση
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
200 γρ. ζάχαρη
1 και 1/2 φακ. άνθος αραβοσίτου βανίλια σκόνη για βράσιμο (60γρ)
125 ml γάλα
1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
2 αυγά

Για την γέμιση επίσης θέλουμε
5 με 6 μήλα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Από τα συστατικά της βάσης πλάθουμε τη ζύμη για τον πάτο. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια διαιρούμενη φόρμα 28 εκ. ή σε μακρόστενη, βουτυρωμένη καλύπτοντας και τα πλαινά μέχρι πάνω. Καλό είναι να έχουμε ψηλή φόρμα, θέλει ύψος το γλυκό για να μην χυθεί στο ψήσιμο η κρέμα.

Από τα συστατικά της βάσης πλάθουμε τη ζύμη για τον πάτο. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια διαιρούμενη φόρμα 28 εκ. ή σε μακρόστενη, βουτυρωμένη καλύπτοντας και τα πλαινά μέχρι πάνω. Καλό είναι να έχουμε ψηλή φόρμα, θέλει ύψος το γλυκό για να μην χυθεί στο ψήσιμο η κρέμα.

Αραδιάζουμε μέσα τα μήλα. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Αραδιάζουμε μέσα τα μήλα. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη με το μίξερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, στο τέλος το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα στο χέρι.

Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη με το μίξερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, στο τέλος το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα στο χέρι.

Ρίχνουμε την κρέμα επάνω από τα μήλα να σκεπαστούν καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα επάνω από τα μήλα να σκεπαστούν καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας, ίσως και 1 ώρα να είναι αρκετή. Μας ενδιαφέρει να ψηθούν μέσα τα μήλα, η κρέμα θα σφίξει στο κρύωμα του γλυκού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας, ίσως και 1 ώρα να είναι αρκετή. Μας ενδιαφέρει να ψηθούν μέσα τα μήλα, η κρέμα θα σφίξει στο κρύωμα του γλυκού.

Μας ενδιαφέρει να ψηθεί καλά το γύρω γύρω χωρίς όμως να σκουρύνει πολύ η ζύμη. Η κρέμα ας είναι και λίγο ανοιχτόχρωμη στην μέση, κρυώνοντας θα σφίξει η κρέμα.

Μας ενδιαφέρει να ψηθεί καλά το γύρω γύρω χωρίς όμως να σκουρύνει πολύ η ζύμη. Η κρέμα ας είναι και λίγο ανοιχτόχρωμη στην μέση, κρυώνοντας θα σφίξει η κρέμα.

Καλό είναι να κάνουμε το γλυκό από το βράδυ και το πρωί θα είναι έτοιμο όπως πρέπει.

Καλό είναι να κάνουμε το γλυκό από το βράδυ και το πρωί θα είναι έτοιμο όπως πρέπει.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.