Menu
Menu
1234(1)

Μπλακ Φόρεστ τούρτα γρήγορη, εύκολη και τεμπέλικη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μπλακ Φόρεστ τούρτα γρήγορη, εύκολη και τεμπέλικη

Όταν θέλεις μια εμφανίσιμη και νόστιμη τούρτα αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο ή βαριέσαι (σαν κι εμένα), αγοράζεις ένα παντεσπάνι έτοιμο , μία κρέμα γάλακτος, βύσσινα με το ζουμί τους σε βάζο και τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα και έτοιμη σε 15 λεπτά η τούρτα!

Ακόμη και για δώρο είναι πολύ ωραία αλλά και για ένα κέρασμα ή τραπέζι.

Εμείς θα την φάμε μόνοι μας γιατί μας αρέσει πολύ!

Υλικά

1 παντεσπάνι τρίπατο κακάο, έτοιμο από το σούπερ μάρκετ
1 βάζο βύσσινο κομπόστα με το ζουμί του 650γρ και 2 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ κεράσι
1 κρέμα γάλακτος ζωική 300ml
1 κρέμα γάλακτος φυτική 300ml
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Ξυσμένη σοκολάτα κουβερτούρα για ντεκόρ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Παίρνουμε τον πρώτο πάτο από το έτοιμο παντεσπάνι και το βάζουμε σε επίπεδη πιατέλα.

Παίρνουμε τον πρώτο πάτο από το έτοιμο παντεσπάνι και το βάζουμε σε επίπεδη πιατέλα.

Σουρώνουμε τα βύσσινα και κρατάμε και το ζουμί.

Σουρώνουμε τα βύσσινα και κρατάμε και το ζουμί.

Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος μαζί σε σαντιγί με την άχνη και την βανίλια να σφίξει.

Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος μαζί σε σαντιγί με την άχνη και την βανίλια να σφίξει.

Προσθέτουμε το κονιάκ η το λικέρ μας στο ζουμί και πασπαλίζουμε το κάτω παντεσπάνι με 3 κουταλιές σούπας ζουμί.

Προσθέτουμε το κονιάκ η το λικέρ μας στο ζουμί και πασπαλίζουμε το κάτω παντεσπάνι με 3 κουταλιές σούπας ζουμί.

Κρατάμε 16 βύσσινα για το ντεκόρ. Βάζουμε το 1/4 της σαντιγί στο παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκορπάμε επάνω τα μισά βύσσινα. Καπακώνουμε με το άλλο παντεσπάνι και κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Σιρόπιασμα, σαντιγί, βύσσινα.

Κρατάμε 16 βύσσινα για το ντεκόρ. Βάζουμε το 1/4 της σαντιγί στο παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκορπάμε επάνω τα μισά βύσσινα. Καπακώνουμε με το άλλο παντεσπάνι και κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Σιρόπιασμα, σαντιγί, βύσσινα.

Αφού ραντίσουμε και το τελευταίο παντεσπάνι καπάκι, κρατάμε λίγη σαντιγί, 3 κουταλιές σούπας για το ντεκόρ με το κορνέ. Σκεπάζουμε το παντεσπάνι όλο με σαντιγί και απλώνουμε παντού ομοιόμορφα.

Αφού ραντίσουμε και το τελευταίο παντεσπάνι καπάκι, κρατάμε λίγη σαντιγί, 3 κουταλιές σούπας για το ντεκόρ με το κορνέ. Σκεπάζουμε το παντεσπάνι όλο με σαντιγί και απλώνουμε παντού ομοιόμορφα.

Κάνουμε ροζέτες με το κορνέ που βάλαμε στην σακκούλα την σαντιγί. Τοποθετούμε τα βύσσινα και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και από πάνω και στο πλάι βάζοντας στην χούφτα μας τριμμένη σοκολάτα και την πατάμε στα πλαινά.

Κάνουμε ροζέτες με το κορνέ που βάλαμε στην σακκούλα την σαντιγί. Τοποθετούμε τα βύσσινα και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και από πάνω και στο πλάι βάζοντας στην χούφτα μας τριμμένη σοκολάτα και την πατάμε στα πλαινά.

Καλή απόλαυση!!

Καλή απόλαυση!!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.