Menu
Menu
20200522_104956(1)

Μπριζόλες χοιρινές με αρακά στην γάστρα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μπριζόλες χοιρινές με αρακά στην γάστρα

Εύκολο και γρήγορο φαγητό. Πρώτη φορά πάντρεψα μπριζόλες με αρακά και μας άρεσε πάρα πολύ.

Η γάστρα διευκολύνει πολύ όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο και επίσης το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ γιατί δεν τσιγαρίζουμε τίποτε.

Τα βάζουμε όλα μαζί στην γάστρα και ψήνονται ωραιότατα.

Για 4 μερίδες γενναιόδωρες.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

4 σπαλομπριζόλες χοιρινές
1,5 κιλό αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια μέτρια προς μεγάλα κομμένα σε φέτες
1/2 κουτί ντομάτα πουμαρό
2 κουταλάκια γεμάτα πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
νερό ίσα να σκεπαστεί το φαγητό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Από το βράδυ αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες μας κια τις αλοίφουμε με λίγο λάδι να μαλακώσουν. Μπορούμε να τις βάλουμε και κατευθείαν στην γάστρα αν τις αγοράσαμε την ίδια μέρα.

Από το βράδυ αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες μας κια τις αλοίφουμε με λίγο λάδι να μαλακώσουν. Μπορούμε να τις βάλουμε και κατευθείαν στην γάστρα αν τις αγοράσαμε την ίδια μέρα.

Σκεπάζουμε τις μπριζόλες με όλα τα υλικά, αρακά, κρεμμύδια, ντομάτα, μπαχαρικά, λάδι, νερό, άνηθο.

Σκεπάζουμε τις μπριζόλες με όλα τα υλικά, αρακά, κρεμμύδια, ντομάτα, μπαχαρικά, λάδι, νερό, άνηθο.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε αντιστάσεις για 15 λεπτά και στους 200 βαθμούς μετά για περίπου 45 λεπτά ακόμη. Το δοκιμάζουμε το φαγητό να δούμε αν μαλάκωσε ο αρακάς και μήπως θέλει λίγο νεράκι παραπάνω, δεν θέλουμε να στεγνώσει το φαγητό. Να έχει λίγη σάλτσα.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε αντιστάσεις για 15 λεπτά και στους 200 βαθμούς μετά για περίπου 45 λεπτά ακόμη. Το δοκιμάζουμε το φαγητό να δούμε αν μαλάκωσε ο αρακάς και μήπως θέλει λίγο νεράκι παραπάνω, δεν θέλουμε να στεγνώσει το φαγητό. Να έχει λίγη σάλτσα.

Αν έχει πολύ νερό το φαγητό αφήνουμε για 10 λεπτά ξεσκέπαστη την γάστρα για να βράσει και να δέσει το φαγητό μας.

Αν έχει πολύ νερό το φαγητό αφήνουμε για 10 λεπτά ξεσκέπαστη την γάστρα για να βράσει και να δέσει το φαγητό μας.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.