Menu
Menu
20191104_155123(1)

Πάστα Φλώρα με γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Πάστα Φλώρα με γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο έκανα σήμερα.

Πολύ ωραία βγήκε, με την ωραία ζύμη τάρτας που κάνω και αντί για μαρμελάδα μπήκε γλυκό κουταλιού. Συμπλήρωσα και λίγο γλυκό κεράσι γιατί δεν μου έφτασε το δαμάσκηνο….

Δοκιμάστε την και έτσι την Πάστα Φλώρα!

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ/ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Υλικά

Για το γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο
1κιλό δαμάσκηνα
1 κιλό ζάχαρη
150 ml νερό
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
χυμό από 1/2 λεμόνι, βράζουμε μέχρι να δέσει.

Υλικά Για Την Ζύμη
250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτηριού κονιάκ
2 βανίλιες, ξύσμα από 1 λεμόνι,
1 αυγό
3 ποτήρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 20γρ

Υλικά Για Την Γέμιση
500γρ μαρμελάδα βερίκοκο ή γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο ή άλλη αρεσκείας σας

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει, Χωρίζουμε στα δύο, τυλίγουμε το πιο μικρό κομμάτι σε σελοφάν και αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο μισή ώρα περίπου, το υπόλοιπο ζυμάρι το πατάμε σε μια διαιρούμενη φόρμα 28 cm και αδειάζουμε από πάνω ένα βάζο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας 500γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει, Χωρίζουμε στα δύο, τυλίγουμε το πιο μικρό κομμάτι σε σελοφάν και αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο μισή ώρα περίπου, το υπόλοιπο ζυμάρι το πατάμε σε μια διαιρούμενη φόρμα 28 cm και αδειάζουμε από πάνω ένα βάζο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας 500γρ.

Αφού πάγωσε το ζυμάρι στο σελοφάν κάνουμε κορδόνια και βάζουμε σταυρωτά επάνω στην μαρμελάδα ή κάνουμε ότι άλλο σχέδιο θέλουμε με κουπ πατ, ψήνουμε στον αέρα σε ζεστό φούρνο 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Αφού πάγωσε το ζυμάρι στο σελοφάν κάνουμε κορδόνια και βάζουμε σταυρωτά επάνω στην μαρμελάδα ή κάνουμε ότι άλλο σχέδιο θέλουμε με κουπ πατ, ψήνουμε στον αέρα σε ζεστό φούρνο 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Η ζύμη αυτή είναι πολύ ωραία και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για μηλόπιτα, ροδακινόπιτα, αχλαδόπιτα., δαμασκηνόπιτα, σκεπασμένη με ζυμαράκι η όχι. Γίνονται και μπισκότα, κουλουράκια η μπισκοτάκια με μαρμελάδα από πάνω. Στην ζύμη αν δεν βάλετε το αυγό μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.

Η ζύμη αυτή είναι πολύ ωραία και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για μηλόπιτα, ροδακινόπιτα, αχλαδόπιτα., δαμασκηνόπιτα, σκεπασμένη με ζυμαράκι η όχι. Γίνονται και μπισκότα, κουλουράκια η μπισκοτάκια με μαρμελάδα από πάνω. Στην ζύμη αν δεν βάλετε το αυγό μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.