Menu
Menu
20181103_001629-678x470 (1)

Ρεβανί, σιμιγδαλένιο, σιροπιαστό υπέροχο, Ειρήνης

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ρεβανί, σιμιγδαλένιο, σιροπιαστό υπέροχο, Ειρήνης

Τρώγεται σκέτο ή με παγωτό.

Εγώ το φτιάχνω με χοντρό σιμιγδάλι και γίνεται πιο σπυρωτό, πιο απολαυστικό στην γεύση.

Δοκιμάστε το…

Η ποσότητα είναι αρκετή για ένα ταψί 30 εκ.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ  ΝΟΣΤΙΜΟ ΣΑΡΑΓΛΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

5 αυγά
100γρ νερό
500γρ γιαούρτι αγελαδινό , όχι στραγγιστό
350γρ σιμιγδάλι χοντρό
340γρ ζάχαρη
120γρ λιωμένο βούτυρο
25γρ μπείκιν πάουντερ
10γρ σόδα
3 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
1 βανίλια
χυμό από 1/2 λεμόνι

σοκολάτα κουβερτούρα 200γρ λιωμένη με 1 κουταλιά μαργαρίνη αν θέλουμε να βάλουμε από επάνω

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη τα αυγά με την ζάχαρη, σιμιγδάλι, νερό, γιαούρτι. ξύσμα λεμόνι,και το αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα για 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη τα αυγά με την ζάχαρη, σιμιγδάλι, νερό, γιαούρτι. ξύσμα λεμόνι,και το αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα για 10 λεπτά.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε πολύ καλά στο μείγμα μας.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε πολύ καλά στο μείγμα μας.

Προσθέτουμε την σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα το αλεύρι. Αν δούμε ότι μας γίνει πολύ σφιχτό βάζουμε λίγο νεράκι 100γρ ακόμα.

Προσθέτουμε την σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα το αλεύρι. Αν δούμε ότι μας γίνει πολύ σφιχτό βάζουμε λίγο νεράκι 100γρ ακόμα.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας 30εκ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας 30εκ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 40 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Θα δείτε το χρώμα να είναι χρυσαφί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 40 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Θα δείτε το χρώμα να είναι χρυσαφί.

Από πιο πριν έχουμε βράσει για 10 λεπτά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει σχετικά. Κόβουμε το ρεβανί στα κομμάτια που θέλουμε και σιροπιάζουμε, ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι.

Από πιο πριν έχουμε βράσει για 10 λεπτά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει σχετικά. Κόβουμε το ρεβανί στα κομμάτια που θέλουμε και σιροπιάζουμε, ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι.

Καλό είναι να φτιάξουμε το ρεβανί από το βράδυ για να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Καλό είναι να φτιάξουμε το ρεβανί από το βράδυ για να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Αν θέλουμε το περνάμε με γλάσο σοκολάτας, Του ταιριάζει η σοκολάτα. 200γρ κουβερτούρα με 1 κουταλιά μεγάλη μαργαρίνη λιώνουμε , ανακατεύουμε καλά και την περνάμε από πάνω αφού έχει πιει όλο το σιρόπι.

Αν θέλουμε το περνάμε με γλάσο σοκολάτας, Του ταιριάζει η σοκολάτα. 200γρ κουβερτούρα με 1 κουταλιά μεγάλη μαργαρίνη λιώνουμε , ανακατεύουμε καλά και την περνάμε από πάνω αφού έχει πιει όλο το σιρόπι.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.