Menu
Menu
IMG_20210414_130106(1)

Ρολά κανέλας Cinnamon rolls αφράτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ρολά κανέλας Cinnamon rolls αφράτα

Ρολά κανέλας υπέροχα, νόστιμα, αφράτα και με ωραίο γλάσο ζάχαρης.

Ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Για πρωινό ή απογευματινό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μας.

Cinnamon rolls λοιπόν…. η συνταγή βγάζει περίπου 14 τμχ.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ, POPPY SEED ROLLS

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΖΥΜΕΣ ΜΑΓΙΑΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

 

Υλικά

Για την ζύμη
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι 9γρ ξηρή μαγιά ή 27γρ νωπή
250γρ χλιαρό γάλα
80γρ βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)
1/2 κουταλάκι αλάτι

Γέμιση
Βούτυρο μαλακό 80γρ
Ζάχαρη καστανή 6 κουταλιές σούπας ή παραπάνω
Κανέλα 2 κουταλάκια γεμάτα

Για το γλάσο
80ml νερό 1/4 ποτηριού
χυμό από 1/4 λεμόνι
περίπου 300γρ κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
100gr τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ ή ζυμώνουμε στο χέρι. Να γίνει μία ελαστική μέτρια ζύμη που να μην κολλάει.

Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ ή ζυμώνουμε στο χέρι. Να γίνει μία ελαστική μέτρια ζύμη που να μην κολλάει.

Βάζουμε την ζύμη μας σε βαθύ μπολ και την σκεπάζουμε με πανί. Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.

Βάζουμε την ζύμη μας σε βαθύ μπολ και την σκεπάζουμε με πανί. Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.

Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι μας το ζυμώνουμε λίγο και σε αλευρωμένο πάγκο το ανοίγουμε με τον πλάστη.

Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι μας το ζυμώνουμε λίγο και σε αλευρωμένο πάγκο το ανοίγουμε με τον πλάστη.

Ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα, όχι λεπτό αλλά και ούτε χοντρό.

Ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα, όχι λεπτό αλλά και ούτε χοντρό.

Αλείφουμε το φύλλο μας με το μαλακό βούτυρο.

Αλείφουμε το φύλλο μας με το μαλακό βούτυρο.

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και κανέλα.

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και κανέλα.

Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος αφού τα πατήσουμε ελαφρά με την παλάμη μας από πάνω. Αφήνουμε 30 με 45 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα με πανί.

Τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος αφού τα πατήσουμε ελαφρά με την παλάμη μας από πάνω. Αφήνουμε 30 με 45 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα με πανί.

Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 35 λεπτά. Στα 25 λεπτά τα βλέπουμε.

Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 35 λεπτά. Στα 25 λεπτά τα βλέπουμε.

'Εχουμε ανακατέψει πολύ καλά το γλάσο μας με όλα τα υλικά. Το τυρί κρέμα μας δίνει πιο ωραία γεύση και δένει περισσότερο. Αν δεν έχουμε μια χαρά είναι και μόνο με τα υπόλοιπα υλικά. Την άχνη την κοσκινίζουμε και ίσως χρειαστεί και λίγη παραπάνω να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός.

'Εχουμε ανακατέψει πολύ καλά το γλάσο μας με όλα τα υλικά. Το τυρί κρέμα μας δίνει πιο ωραία γεύση και δένει περισσότερο. Αν δεν έχουμε μια χαρά είναι και μόνο με τα υπόλοιπα υλικά. Την άχνη την κοσκινίζουμε και ίσως χρειαστεί και λίγη παραπάνω να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός.

Μόλις βγούνε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά με ένα κουτάλι βάζουμε ομοιόμορφα παντού το γλάσο μας.

Μόλις βγούνε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά με ένα κουτάλι βάζουμε ομοιόμορφα παντού το γλάσο μας.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.