Menu
Menu
37207429_1178677078940149_930582442241163264_n-678x470

Σαβαρέν με ρούμι (savarin baba) της Ivy Foreye

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σαβαρέν με ρούμι (savarin baba) της φίλης Ivy Foreye,

μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά Για Την Ζύμη
250 γρ αλεύρι σκληρό (για τσουρέκι)
5γρ. μαγιά ξηρή ( την ενεργοποιούμε με το γάλα και τη ζάχαρη της συνταγής )
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
2 αυγά & 1 κρόκο
80 γρ γάλα και στο τέλος ενσωματώνουμε
75 γρ βούτυρο

Υλικά Για Το Σιρόπι
500 γρ νερό
350 γρ ζάχαρη
50 γρ μαύρο ρούμι

Υλικά Για Την Κρέμα
400γρ άγλυκη σαντιγί (χτυπημένη κρέμα γάλακτος σκέτη)
κερασάκια για γαρνίρισμα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε: 250 γρ. αλεύρι σκληρό 5γρ. μαγιά ξηρή ( την ενεργοποιούμε με το γάλα και τη ζάχαρη της συνταγής )1 κγ αλάτι, 2 κγ ζάχαρη ,2 αυγά & 1 κρόκο ,80 γρ. γάλα και στο τέλος ενσωματώνουμε 75 γρ. βούτυρο. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σκεπασμένη σε ζεστό μέρος ( ή τοποθετούμε για ένα βράδυ στο ψυγείο ) , βουτυρώνουμε φόρμα με τρύπα στη μέση και τοποθετούμε τη ζύμη ισόπαχα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο .

Ζυμώνουμε: 250 γρ. αλεύρι σκληρό 5γρ. μαγιά ξηρή ( την ενεργοποιούμε με το γάλα και τη ζάχαρη της συνταγής )1 κγ αλάτι, 2 κγ ζάχαρη ,2 αυγά & 1 κρόκο ,80 γρ. γάλα και στο τέλος ενσωματώνουμε 75 γρ. βούτυρο. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σκεπασμένη σε ζεστό μέρος ( ή τοποθετούμε για ένα βράδυ στο ψυγείο ) , βουτυρώνουμε φόρμα με τρύπα στη μέση και τοποθετούμε τη ζύμη ισόπαχα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30' περίπου . Ξεφορμάρουμε σχεδόν αμέσως και αφήνουμε το σαβαρέν να κρυώσει . Το κόβουμε στη μέση και αν θέλουμε το τρυπάμε σε μερικά σημεία με οδοντογλυφίδα για να ρουφήξει καλύτερα το σιρόπι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30' περίπου . Ξεφορμάρουμε σχεδόν αμέσως και αφήνουμε το σαβαρέν να κρυώσει . Το κόβουμε στη μέση και αν θέλουμε το τρυπάμε σε μερικά σημεία με οδοντογλυφίδα για να ρουφήξει καλύτερα το σιρόπι.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά περιχύνουμε με καυτό το κομμένο κρύο σαβαρέν , ή αν έχουμε μεγάλο σκεύος το βυθίσουμε μέσα και το βγάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά περιχύνουμε με καυτό το κομμένο κρύο σαβαρέν , ή αν έχουμε μεγάλο σκεύος το βυθίσουμε μέσα και το βγάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα.

Σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί και στολίζουμε με κερασάκια. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστη βανίλια στη σαντιγί.

Σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί και στολίζουμε με κερασάκια. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστη βανίλια στη σαντιγί.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.