Menu
Menu
IMG_20220907_101148 (1)

Σύκο βασιλικό γλυκό κουταλιού υπέροχο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σύκο βασιλικό γλυκό κουταλιού υπέροχο

Φανταστικό το γλυκό σύκο που έκανα με ολόκληρα βασιλικά κόκκινα σύκα.

Εύκολο στην παρασκευή του, το ένα κιλό σύκα μου έβγαλε 1 μεγάλο βάζο και 1 μικρό.

Τέλεια έδεσε και το σιρόπι.

Τρώγεται σκέτο , σε τάρτα επάνω , σε κρέμα και σε παγωτό!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΆΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΕΤΣΕΛΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΤΟΥ ΟΦΕΛΗ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 κιλό σύκα κόκκινα βασιλικά όχι πολύ μαλακά
700γρ ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια
1 ποτήρι νερό 180ml

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε τα σύκα , τα οποία πρέπει να είναι σφιχτά και όχι πολύ ώριμα. Δεν βγάζουμε την φλούδα γιατί θα διαλυθούνε. Κόβουμε με μαχαίρι τις άκρες λίγο και από τις δύο πλευρές και τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε 4 πλευρές.

Πλένουμε τα σύκα , τα οποία πρέπει να είναι σφιχτά και όχι πολύ ώριμα. Δεν βγάζουμε την φλούδα γιατί θα διαλυθούνε. Κόβουμε με μαχαίρι τις άκρες λίγο και από τις δύο πλευρές και τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε 4 πλευρές.

Ρίχνουμε την ζάχαρη από πάνω και αφήνουμε μία ώρα να βγάλουν τα υγρά τους τα σύκα. Επειδή είναι σφιχτά δεν θα βγάλουν πολλά υγρά.

Ρίχνουμε την ζάχαρη από πάνω και αφήνουμε μία ώρα να βγάλουν τα υγρά τους τα σύκα. Επειδή είναι σφιχτά δεν θα βγάλουν πολλά υγρά.

Βάζουμε και το νερό και ξεκινάμε για βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου με κουτάλα αλλά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα. Ξαφρίζουμε.

Βάζουμε και το νερό και ξεκινάμε για βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου με κουτάλα αλλά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα. Ξαφρίζουμε.

Βράζουμε ακριβώς για 15 λεπτά και βγάζουμε προσεκτικά τα σύκα ένα ένα με κουτάλι ή τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε πιατέλα δίπλα δίπλα , όχι το ένα πάνω στο άλλο.

Βράζουμε ακριβώς για 15 λεπτά και βγάζουμε προσεκτικά τα σύκα ένα ένα με κουτάλι ή τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε πιατέλα δίπλα δίπλα , όχι το ένα πάνω στο άλλο.

Συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι αφού συμπληρώσουμε και τον χυμό λεμονιού για περίπου μισή ώρα . Βασικά θέλουμε να δέσει το σιρόπι μας και να γίνει λίγο παχύρευστο, σε χαμηλή φωτιά πάλι.

Συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι αφού συμπληρώσουμε και τον χυμό λεμονιού για περίπου μισή ώρα . Βασικά θέλουμε να δέσει το σιρόπι μας και να γίνει λίγο παχύρευστο, σε χαμηλή φωτιά πάλι.

Ξαναβάζουμε μέσα τα σύκα με κουτάλι προσεκτικά και το σιρόπι που έμεινε στην πιατέλα επίσης. Βράζουμε για 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού το σιρόπι στα σύκα και ανακατεύουμε μέσα και την βανίλια. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε επάνω την κατσαρόλα. Δεν σκεπάζουμε με το καπάκι ποτέ. Μόλις κρυώσει λίγο σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας ή με το ειδικό καπάκι σίτας.

Ξαναβάζουμε μέσα τα σύκα με κουτάλι προσεκτικά και το σιρόπι που έμεινε στην πιατέλα επίσης. Βράζουμε για 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού το σιρόπι στα σύκα και ανακατεύουμε μέσα και την βανίλια. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε επάνω την κατσαρόλα. Δεν σκεπάζουμε με το καπάκι ποτέ. Μόλις κρυώσει λίγο σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας ή με το ειδικό καπάκι σίτας.

Καλό είναι να κάνουμε από το βράδυ το γλυκό και να το αφήσουμε ως το πρωί στην κατσαρόλα. Βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα μας πρώτα τα σύκα πολύ προσεκτικά και από πάνω το σιρόπι να τα σκεπάσει., Ένα μεγάλο και ένα μικρό βάζο βγάζει αυτή η δόση.

Καλό είναι να κάνουμε από το βράδυ το γλυκό και να το αφήσουμε ως το πρωί στην κατσαρόλα. Βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα μας πρώτα τα σύκα πολύ προσεκτικά και από πάνω το σιρόπι να τα σκεπάσει., Ένα μεγάλο και ένα μικρό βάζο βγάζει αυτή η δόση.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.