Menu
Menu
20200617_223928(1)

Τσουρέκι γεμιστό με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τσουρέκι γεμιστό με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Τσουρέκι φανταστικό, η δική μου κλασσική συνταγή που με αυτήν μπορούμε να φτιάξουμε το τσουρέκι όπως μας αρέσει.

Με γέμιση γλυκό πορτοκάλι εδώ. Μπορούμε να βάλουμε άλλη γεύση μέσα. Μπορούμε να γεμίσουμε το τσουρέκι με μερέντα, με σφιχτή μαρμελάδα, με ζάχαρη-κανέλα-βούτυρο.

Όπως και να το γεμίσουμε η γεύση είναι απίθανη και το αποτέλεσμα σίγουρο.

Για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα μπορούμε να το ψήσουμε σε φόρμα του κέικ όπως είναι εδώ γεμιστό με μερέντα.                                                ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΙΝΕΣ ΕΔΩ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΩΝ ΜΟΥ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΔΩ

Υλικά

Υλικά για την μαγιά
110γρ νωπή μαγιά
200γρ. γάλα χλιαρό
100γρ αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι

Υλικά ζύμης Νο.1
3 αυγά
200γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας αγελαδινό λιωμένο
380γρ. ζάχαρη
200γρ. γάλα

Υλικά ζύμης Νο.2
2 κουταλάκια μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κακουλέ (όλα σε σκόνη)
1 κιλό αλεύρι περίπου, δυνατό για τσουρέκι

Για το γέμισμα
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
ή άλλο γλυκό προτίμησης μας
μπορεί να γεμιστεί και με μερέντα
ή βούτυρο, κανέλα, ζάχαρη

την εκτέλεση θα την δείτε επάνω στο link

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες τις άνω συνταγής, ανοίγουμε με τον πλάστη τα κορδόνια που πλάσαμε.

Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες τις άνω συνταγής, ανοίγουμε με τον πλάστη τα κορδόνια που πλάσαμε.

Τα ανοίγουμε όσο πιο πλατιά και μακριά μπορούμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα το γλυκό κουταλιού και κλείνουμε με τα δάχτυλα.

Τα ανοίγουμε όσο πιο πλατιά και μακριά μπορούμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα το γλυκό κουταλιού και κλείνουμε με τα δάχτυλα.

Κάθε κλειστό γεμάτο κορδόνι το στρίβουμε να γίνει όπως στην φωτογραφία.

Κάθε κλειστό γεμάτο κορδόνι το στρίβουμε να γίνει όπως στην φωτογραφία.

Αν θέλουμε γεμίζουμε και με βούτυρο, ζάχαρη καστανή, κανέλα.

Αν θέλουμε γεμίζουμε και με βούτυρο, ζάχαρη καστανή, κανέλα.

Ψήνουμε έτσι σε ταψί με χαρτί ψησίματος η σε μακρόστενη φόρμα βουτυρωμένη αφού έχει φουσκώσει αρκετά το τσουρέκι. Στους 150 βαθμούς αέρα η αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά το πολύ. Στα 40 λεπτά το βλέπουμε.

Ψήνουμε έτσι σε ταψί με χαρτί ψησίματος η σε μακρόστενη φόρμα βουτυρωμένη αφού έχει φουσκώσει αρκετά το τσουρέκι. Στους 150 βαθμούς αέρα η αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά το πολύ. Στα 40 λεπτά το βλέπουμε.

Με πορτοκάλι εδώ. Αν ψηθεί σε ταψί θα απλώσει λιγάκι. Σε μακρόστενη φόρμα θα είναι πιο εμφανίσιμο.

Με πορτοκάλι εδώ. Αν ψηθεί σε ταψί θα απλώσει λιγάκι. Σε μακρόστενη φόρμα θα είναι πιο εμφανίσιμο.

Αφού κρυώσει το περνάμε με λίγο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού με το πινέλο.

Αφού κρυώσει το περνάμε με λίγο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού με το πινέλο.

Εδώ με ζάχαρη κανέλα.

Εδώ με ζάχαρη κανέλα.

Με όποια γέμιση και να το φτιάξουμε είναι πεντανόστιμο. Καλή απόλαυση!

Με όποια γέμιση και να το φτιάξουμε είναι πεντανόστιμο. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.