Menu
Menu
20200414_153750(1)

Ψάρι Πέρκα με Λαχανικά στον φούρνο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ψάρι Πέρκα με Λαχανικά στον φούρνο

Νόστιμο , εύκολο και υγιεινό το φαγητό μας!

Πολλά λαχανικά στην γάστρα, ότι θέλουμε. Εδώ έχουμε διάφορα, κολοκυθάκια, γλυκοπατάτες, κολοκύθα, πατάτες, κρεμμύδι..ψημένα σε γάστρα.

Τα φιλέτα Πέρκας είναι ψημένα χωριστά σε άλλο ταψί γιατί ήταν πολλά.

Αν έχουμε ένα ή δύο φιλέτα μπορούμε να τα ψήσουμε όλα μαζί στην γάστρα.

Υλικά

Φιλέτα πέρκας , εδώ έχουμε 6 μεγάλα
λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
μουστάρδα
ρίγανη
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό

Γάστρα
αν είναι λίγα τα φιλέτα πέρκας τα βάζουμε όλα μαζί στην γάστρα να ψηθούνε
εδώ έχουμε μόνο λαχανικά

4 πατάτες μεγάλες σε χοντρούς κύβους
2 γλυκοπατάτες σε χοντρούς κύβους
1 χοντρή φέτα κολοκύθας (4 με 6 κύβοι μεγαλούτσικοι)
1 κρεμμύδι σε φέτες
4 με 6 κολοκυθάκια κομμένα χοντρά
χυμό από 2 πορτοκάλια
κουρκουμά 1/2 κουταλάκι
γλυκιά πάπρικα
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε τα αποψυγμένα φιλέτα μας σε νερό με ξύδι για 10 λεπτά και άλλα 5 λεπτά σε καθαρό νερό και τα στραγγίζουμε. Αραδιάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι , λάδι και λίγο νερό. εδώ επειδή είναι πολλά και μεγάλα τα έψησα χωριστά, μπορούμε όμως να τα βάλουμε και κάτω από τα λαχανικά στην γάστρα να ψηθούνε όλα μαζί .

Βάζουμε τα αποψυγμένα φιλέτα μας σε νερό με ξύδι για 10 λεπτά και άλλα 5 λεπτά σε καθαρό νερό και τα στραγγίζουμε. Αραδιάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι , λάδι και λίγο νερό. εδώ επειδή είναι πολλά και μεγάλα τα έψησα χωριστά, μπορούμε όμως να τα βάλουμε και κάτω από τα λαχανικά στην γάστρα να ψηθούνε όλα μαζί .

Βάζουμε τα λαχανικά μας στην γάστρα με όλα τα σχετικά.

Βάζουμε τα λαχανικά μας στην γάστρα με όλα τα σχετικά.

Ψήνουμε και το ταψί φούρνου με τα ψάρια και την γάστρα σε αέρα και τα δύο μαζί, 220 βαθμούς. Αν βάλουμε μόνο την γάστρα με όλα μέσα μπορούμε και σε αντιστάσεις επίσης 220 βαθμούς. Το ψάρι 40 λεπτά περίπου , το γυρνάμε ενδιάμεσα και αλείφουμε με μουστάρδα και βλέπουμε αν θέλει λίγο νεράκι για να μην μας βγει στεγνό το ψάρι. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και το σκεπάζουμε με άλλο μεγάλο ταψί να μην στεγνώσει.

Ψήνουμε και το ταψί φούρνου με τα ψάρια και την γάστρα σε αέρα και τα δύο μαζί, 220 βαθμούς. Αν βάλουμε μόνο την γάστρα με όλα μέσα μπορούμε και σε αντιστάσεις επίσης 220 βαθμούς. Το ψάρι 40 λεπτά περίπου , το γυρνάμε ενδιάμεσα και αλείφουμε με μουστάρδα και βλέπουμε αν θέλει λίγο νεράκι για να μην μας βγει στεγνό το ψάρι. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και το σκεπάζουμε με άλλο μεγάλο ταψί να μην στεγνώσει.

Τα λαχανικά θέλουν παραπάνω ψήσιμο περίπου 1 ώρα σύνολο, βγάζουμε για 5 λεπτά το καπάκι να πάρουν χρώμα και βλέπουμε αν θέλουν λίγο νερό. Αν τα βάλουμε όλα μαζί ίδια ώρα στους 200 βαθμούς.

Τα λαχανικά θέλουν παραπάνω ψήσιμο περίπου 1 ώρα σύνολο, βγάζουμε για 5 λεπτά το καπάκι να πάρουν χρώμα και βλέπουμε αν θέλουν λίγο νερό. Αν τα βάλουμε όλα μαζί ίδια ώρα στους 200 βαθμούς.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.