Menu
Menu
6666666(1)

Red Velvet Cake Valentine

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Red Velvet Cake Valentine

Το γλυκό των ερωτευμένων.

Κόκκινο παντεσπάνι με πλούσια λευκή κρέμα.

Αφράτο, γευστικό και πολύ εμφανίσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά

Για το παντεσπάνι
χωρισμένο σε 2 ταψάκια 20 με 24εκ.
όσο πιο μικρά τα ταψάκια τόσο πιο ψηλό το cake σας

215γρ μαλακό βούτυρο
300γρ ζάχαρη καστανή ή λευκή
3 αυγά
100γρ ηλιέλαιο
1 κουταλιά σούπας ξίδι
250ml ξινόγαλα (αριάνι ή κεφίρ)
1 κουταλιά υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια
χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής

340γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16γρ (1 κουταλιά σούπας) Κακάο
1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ γεμάτο
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
450γρ τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια καλά χτυπημένη
300ml κρέμα γάλακτος (ζωική) χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με
190γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, χτυπάμε, το χρώμα, το ξινόγαλα, το ξίδι μέχρι να αφρατέψουν όλα και να έχουμε το επιθυμητό χρώμα μας.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, χτυπάμε, το χρώμα, το ξινόγαλα, το ξίδι μέχρι να αφρατέψουν όλα και να έχουμε το επιθυμητό χρώμα μας.

Ανακατεύουμε καλά χωριστά το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά χωριστά το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και αλάτι.

Κοσκινίζουμε τις σκόνες μας μέσα στην ζύμη που χτυπήσαμε.

Κοσκινίζουμε τις σκόνες μας μέσα στην ζύμη που χτυπήσαμε.

Χτυπάμε καλά να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη σαν κέικ.

Χτυπάμε καλά να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη σαν κέικ.

Ετοιμάζουμε 2 ίδια ταψάκια από 20 ως 24 εκ.

Ετοιμάζουμε 2 ίδια ταψάκια από 20 ως 24 εκ.

Αδειάζουμε από μισή ζύμη σε κάθε ταψάκι.

Αδειάζουμε από μισή ζύμη σε κάθε ταψάκι.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Τρυπάμε πριν το βγάλουμε να δούμε αν έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα βγάζουμε από τα φορμάκια.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Τρυπάμε πριν το βγάλουμε να δούμε αν έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα βγάζουμε από τα φορμάκια.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια να σφίξει. Προσθέτουμε το χτυπημένο τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα με την σαντιγί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια να σφίξει. Προσθέτουμε το χτυπημένο τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα με την σαντιγί.

Κόβουμε ίσια από πάνω κάθε παντεσπάνι να φύγει η ψημένη επιφάνεια και τα κρατάμε για διακόσμηση. Κόβουμε κάθε παντεσπάνι σε 2 ίσα κομμάτια οριζόντια.

Κόβουμε ίσια από πάνω κάθε παντεσπάνι να φύγει η ψημένη επιφάνεια και τα κρατάμε για διακόσμηση. Κόβουμε κάθε παντεσπάνι σε 2 ίσα κομμάτια οριζόντια.

Με τα καπάκια από το παντεσπάνι κόβουμε με κουπ πατ καρδούλες.

Με τα καπάκια από το παντεσπάνι κόβουμε με κουπ πατ καρδούλες.

Τρίβουμε με τα χέρια το υπόλοιπο παντεσπάνι από τα κουπ πατ που περίσσεψε.

Τρίβουμε με τα χέρια το υπόλοιπο παντεσπάνι από τα κουπ πατ που περίσσεψε.

Έχουμε 4 παντεσπάνια τώρα κομμένα και ξεκινάμε τα γεμίσματα, παντεσπάνι , κρέμα.

Έχουμε 4 παντεσπάνια τώρα κομμένα και ξεκινάμε τα γεμίσματα, παντεσπάνι , κρέμα.

Αφού βάλαμε το τελευταίο παντεσπάνι το καλύπτουμε καλά με την υπόλοιπη κρέμα μας παντού.

Αφού βάλαμε το τελευταίο παντεσπάνι το καλύπτουμε καλά με την υπόλοιπη κρέμα μας παντού.

Το τριμμένο παντεσπάνι το βάζουμε με το χέρι γύρω από το κέικ μας να πάει σε όλες τις πλευρές.

Το τριμμένο παντεσπάνι το βάζουμε με το χέρι γύρω από το κέικ μας να πάει σε όλες τις πλευρές.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους!

Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.