Menu
Menu
Καταγραφήξξξκκκ

Κέικ ζουμερό με αχλάδια κομπόστα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κέικ ζουμερό με αχλάδια κομπόστα

Κέικ πολύ νόστιμο, με αχλάδια ελαφρά βρασμένα , καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Περιχύνουμε με το σιροπάκι από τα βρασμένα αχλάδια.

Ίδια η διαδικασία αν θέλουμε να κάνουμε το κέικ αυτό και με μήλα.

Το βρασμένο φρούτο εδώ δίνει άλλη γεύση στο κέικ μας.

Σε ταψί 28 εκ.

Του πάει πολύ λίγη σαντιγί ή και παγωτό βανίλια.

Μπορούμε επίσης να βάλουμε από πάνω και γλυκό κουταλιού αχλάδι ή ότι άλλο έχουμε. Θα αραιώσουμε όμως το σιρόπι λίγο στην κατσαρόλα 1 μέρος σιρόπι συν δυο μέρη νερό να βράσουν λίγο και θα ρίξετε αυτό το σιρόπι μετά από πάνω αφού έχει κρυώσει.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΧΛΑΔΙ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΌΠΙΤΑ ΖΟΥΜΕΡΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΚΡΑΜΠΛ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

12 με 14 μέτρια αχλάδια
Για το σιρόπι
350γρ ζάχαρη
750γρ νερό
χυμό από 1/4 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Για την ζύμη
200γρ βούτυρο ή μαργαρίνη πολύ μαλακιά
150γρ καστανή ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 20γρ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.

Βάζουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στην μέση και βράζουμε και αυτά μαζί για άλλα 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στην μέση και βράζουμε και αυτά μαζί για άλλα 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σουρώνουμε,

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σουρώνουμε,

και κρατάμε το σιρόπι.

και κρατάμε το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε την ζύμη, χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο καλά. Προσθέτουμε την κανέλα και το γιαούρτι και χτυπάμε πάλι καλά,

Ετοιμάζουμε την ζύμη, χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο καλά. Προσθέτουμε την κανέλα και το γιαούρτι και χτυπάμε πάλι καλά,

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπείκιν. Απλώνουμε την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρεξ 26 με 28 εκ.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπείκιν. Απλώνουμε την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρεξ 26 με 28 εκ.

Βάζουμε από πάνω σε σειρά τα αχλάδια.

Βάζουμε από πάνω σε σειρά τα αχλάδια.

Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, να ροδίσει.

Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, να ροδίσει.

Μόλις βγει από τον φούρνο το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε αμέσως με το σιρόπι που κρατήσαμε. Καλό είναι να το φτιάξουμε από το βράδυ και να το φάμε την επόμενη μέρα αφού έχει τραβήξει τα ζουμιά του.

Μόλις βγει από τον φούρνο το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε αμέσως με το σιρόπι που κρατήσαμε. Καλό είναι να το φτιάξουμε από το βράδυ και να το φάμε την επόμενη μέρα αφού έχει τραβήξει τα ζουμιά του.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.