Menu
Menu
20181115_155911-678x470

Λαχανοντολμάδες ψεύτικοι, τεμπέλικοι αλλά με ίδια γεύση

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λαχανοντολμάδες ψεύτικοι, τεμπέλικοι αλλά με ίδια γεύση.

Όταν βιάζομαι και δεν προλαβαίνω να τυλίξω ή αν βαριέμαι  φτιάχνω έτσι τους ψεύτικους λαχανοντολμάδες…

Δεν τυλίγουμε εδώ. Βάζουμε μία στρώση λάχανο ζεματισμένο, μία στρώση κιμά ζυμωμένος όπως στους λαχανοντολμάδες, σε μπαλάκια. Σκεπάζουμε με λάχανο, πιάτο και βράζουμε.

Μπορούμε να τους κάνουμε με αυγολέμονο ή σάλτσα ντομάτας.

Εμφάνιση δεν έχει ιδιαίτερη το πιάτο αλλά η γεύση είναι ολόιδια με τους τυλιγμένους.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΆΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 λάχανο μεγαλούτσικο

1 κιλό κιμά
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ η καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
μαιντανό
άνηθο , από 1 ματσάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
το ζουμί από το ζεματισμένο λάχανο
ελαιόλαδο
1 ασπράδι αυγού
1/2 ποτήρι νερό

3 κουταλιές σούπας αλεύρι αραιωμένο σε νερό για το δέσιμο.

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 με 2 λεμόνια, τον χυμό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζεματάμε το λάχανο μας για 2 με 3 λεπτά σε βραστό νερό και στραγγίζουμε. Κρατάμε το νερό.

Ζεματάμε το λάχανο μας για 2 με 3 λεπτά σε βραστό νερό και στραγγίζουμε. Κρατάμε το νερό.

Ζυμώνουμε τον κιμά μας με τα αναγραφόμενα υλικά.

Ζυμώνουμε τον κιμά μας με τα αναγραφόμενα υλικά.

Στρώνουμε το μισό λάχανο σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και στρώνουμε σε σειρά. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο λάχανο.

Στρώνουμε το μισό λάχανο σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και στρώνουμε σε σειρά. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο λάχανο.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το νερό που ζεματίσαμε. Προσθέτουμε και ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το νερό που ζεματίσαμε. Προσθέτουμε και ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με πιάτο και βράζουμε για 1 ώρα σίγουρα. Πού και που κουνάμε την κατσαρόλα γύρω γύρω.

Σκεπάζουμε με πιάτο και βράζουμε για 1 ώρα σίγουρα. Πού και που κουνάμε την κατσαρόλα γύρω γύρω.

Διαλύουμε το αλεύρι σε ένα ποτήρι νερό, σουρώνουμε και προσθέτουμε στο φαγητό μας αφού βγάλαμε το πιάτο. Κουνάμε γύρω γύρω την κατσαρόλα και να πάρει μία βράση για να χυλώσει.

Διαλύουμε το αλεύρι σε ένα ποτήρι νερό, σουρώνουμε και προσθέτουμε στο φαγητό μας αφού βγάλαμε το πιάτο. Κουνάμε γύρω γύρω την κατσαρόλα και να πάρει μία βράση για να χυλώσει.

Χτυπάμε καλά 2 αυγά , προσθέτουμε το λεμόνι, εγώ έστυψα 2. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα λίγα λεπτά μετά που κλείσαμε το μάτι και κουνάμε πολύ καλά την κατσαρόλα γύρω γύρω να πάει παντού.

Χτυπάμε καλά 2 αυγά , προσθέτουμε το λεμόνι, εγώ έστυψα 2. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα λίγα λεπτά μετά που κλείσαμε το μάτι και κουνάμε πολύ καλά την κατσαρόλα γύρω γύρω να πάει παντού.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.